MUŠKARCI, MOMCI I EMOCIJE

Ovaj tekst namenjen je muškarcima, ženama, momcima i devojkama. Inspirisala su me brojna iskustva, od kojih svi imaju jednu zajedničku stvar – strah od emocija. Obostrano, u svim dobima, nema pravila. Jednostavno svi enormno strahuju od nekontrolisanih emocija.

Pa da počnem sa analizama…

Kada su u dvadesetim, momci se ili jako zaljube, toliko da skroz prebace, polude za devojkom, ili ih ništa ne zanima, samo žele da luduju. Oni su mahom neostvareni, nezreli, nemaju iskustva sa emocijama i spremni su da se upuste u bilo šta sa devojkom koja im se sviđa. Spremni su da „idu do kraja“. Međutim, ako su odlučni u tome da hoće da uživaju u svojim dvadesetim, nema te u koju bi se zaljubili, jer umeju da povuku ručnu kad osete emocije. Međutim, kad se prepuste, ne kalkulišu dobro ni sa jednom emocijom. Kad su ljubomorni – prave skandale, kad su tužni, razbiće vrata od sobe, kad imate seks sa njima, to puca od snage i mladosti. Doduše, bez strasti. Idalje ne znaju žensko telo, ne umeju sa njim. Ovaj seks jeste dobar, ako želite da izbacite svu energiju iz sebe.  Izgubljeni u svetu, ovakvi momci moraju doživeti određena iskustva kako bi bili racionalniji u odnosima sa devojkama.

Oni u tridesetim, po mojim statistikama, najbolji su. Nemaju previše iskustva da bi analizirali svaki detalj, niti straha da bi se plašili emocija, a ni godina, da bi brinuli o budućnosti. Oni doslovno rade šta god im se radi, jer osećaju da im je to zadnji voz ludovanja. Žive život u trenutku, „dok još ima vremena, dok im još nije prošao voz“. Znaju da će im vrlo brzo biti vreme za ženidbu i daju sebi oduška svakog momenta da se provode u raznoraznim odnosima sa devojkama, dok ne dođe vreme za traženje one koju će oženiti – domaćice, supruge, i provereno dobre majke. Kada se zaljube, kalkulišu emocijama racionalnije, jer znaju da nemaju vremena za gluposti poput besa, ljubomore i svađa. A takođe su i prošli burne, strastvene i mladalačke ljubavi. Dok im je lepo, tu su. Kada nije, odu kod druge. Sa njima nećete doživeti skandale, niti iznenadne izlive kojekakvih nekontrolisanih emocija, sa njima možete uživati. Međutim, devojci koja ima jasan životni cilj, zna ko je, zašto je i kako je, njihov nivo zrelosti nije dovoljan. Oni su tu za dobar provod, lepa putovanja, slatke večere i provereno dobar seks, ali za ozbiljnije, nisu dorasli zreloj devojci. Seks i sa njima puca od snage, ali ima mnogo više strasti, jer oni već mnogo bolje upravljaju ženskim telom, zbog opet, naravno, iskustva.

E sad, oni u četrdesetim su ozbiljnija tema. Kod njih je svega previše. Previše iskustava sa ženama, previše žena, previše strahova, previše analiza. Oni razvedeni, sa naravno decom iz prethodnog braka ili prethodnih brakova, bi znate, jednu ostvarenu ženu. Onu koja, kao i oni, ima ostvarena sva polja – porodice, finansija, životne bezbednosti i životnog iskustva. Međutim, oko im često trči na mesto gde su mlađe, zgodnije, lepše devojke, koje naravno, u svojim dvadesetim, nisu ostvarene ni u jednom od tih polja. Poletne, pune životne energije i generalno volje za istraživanjem i uživanjem, meta su razvedenih u četrdesetim. Tim muškarcima racio govori da je idealna žena za njih žena njihovih godina, sa kojom će, naravno, imati ozbiljnu vezu, uz koju će ostariti, ali ih osećaj i oči vode kod onih devojki čija se životna energija još uvek nije ugasila, već plamta na sve strane. Tu dolazi do zabluda i bezgraničnih analiza. Sa mlađom ne vide budućnost, jer je previše mlada, nestalna i neostvarena, a starija im odgovara, ali bi oni još da uživaju. Nisu spremni za ozbiljnu vezu, koju bi starijoj ženi morali pružiti. Treba im neko da ih vuče u avanture i smeh.

Starije žene ispaštaju odmah na početku, jer će njih prve otkačiti, obzirom da, koliko god oni hteli da ih radi mir i stabilnost, ne radi ih to, već divljina. Sa mlađim devojkama u prvom momentu kada osete emocije, povući će se, jer će se previše uplašiti emocija od kojih ne vide budućnost i prosperitet. U drugom momentu će reći: neka ide život, radiću šta mi se radi i stvarno će to raditi. A u trećem momentu će razum preovladati i potpuno će nestati. Uz sve njihove faze oklevanja i delovanja, treba napomenuti, da ovakvi muškarci žive u haremu. Što od bivših žena, što od mlađih prolaznih, što od starijih ozbiljnih. Seks sa njima je najbolji, od svih prethodnih kategorija, baš zbog enormnog iskustva. Ovi muškarci vrlo dobro poznaju žensko telo i više im nije najvažnije „da ga samo stave“. Uživaju u predigri, dodiru, svim igrama zavođenja i doživljavanja ekstaze. Međutim, izgubljeni su podjednako kao i oni u dvadesetim, od silnih strahova i praćenja već postavljenih normi u sopstvenoj, takođe postavljenoj, komfort zoni. Na kraju ostaju i bez starije, a i bez mlađe, zbog svojih dubokih analiza i neverice životu.

Savet muškarcima iz svih ovih kategorija je: živi život punim plućima. Mladići, ne dajte se emocijama toliko da vas raznesu, gledajte dobro u svakoj situaciji i prepustite se SREĆI, jer je zaista sve što živite sreća. Vi u tridesetim, nastavite tako, slobodno i srećno i ne opterećujte se previše idealnom ženom za brak. Kada bude bilo najbolje vreme za vas, desiće se sve što treba da se desi. Nije najbolje vreme kada okolina kaže, već kada to osetite i doživite. A vi u četrdesetim, opustite se. Ne plašite se usamljenosti u starenju i toga da umrete sami, jer ćete svakako umreti sami, bila neka žena tu ili ne. Budite spremni da izlazite iz svojih zoni komfora, jer je to život – avantura, pa čak i pored svih obaveza, dece, žena i porodica koje imate. Koliko god mislite da vas mlađa devojka podmlađuje, varate se. Vi ćete uvek imati godina koliko imate, i mlađa devojka vam neće vratiti mladost. Može vam samo pomoći da se vratite sebi, svojoj poletnosti i sreći koju ste nekada davno, kao mladi i neustrašivi osećali. Život bez slobode nije život, a godine su samo stanje vašeg duha. Ne živite u sedamdesetim u svojim četrdesetim, već živite u svojim dvadesetim u četrdesetim. Ne strahujte od sutrašnjeg dana, već se prepustite sadašnjem trenutku.

I da, svi vi, radite šta vam se radi, i gledajte koliko život nije monoton i dosadan, samo ako vi tako odlučite. Živeti u strahu je ništa drugo do živeti mrtav. Sve je na vama. Uključite INTUICIJU, razum pustite po strani, kao i emocije i strahove koje razum sa sobom nosi. Idite tamo gde vas taj osećaj vodi, jer vas on, nikad, ama baš nikad, neće izneveriti.

A vi, žene, dobro spoznajte kakvog momka ili muškarca želite, pa pohrlite ka njemu, SVESNE SEBE i spremne na sve.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Scroll to Top